úvod recepty články   diskusia na stiahnutie kontakt
 
 
Nepokoušejte se nikdy posoudit něco, o čem nic nevíte. Nekritizujte nikdy něco slovy "Tomu nevěřím!" Je to totéž, jako byste řekli: "Nic o tom nevím a proto je to nesmysl".
Než označíte ně co za správné nebo nesprávné, za pravdivé nebo nepravdivé, nejdříve to prověřte. Zkušenost je daleko cennější než všechny řeči na světě.
Dr. Walker
hľadať:
 
 
 
 
  • 28.07.2009
    môžete si vypočítať svoje BMI a BMR index
  • 16.05.2009
    spúšťame diskusné fórum na FreshFood.sk
  • 05.05.2009
    spúšťame portál FreshFood.sk


 
 

-
Upozorni známeho na článok
GOJI - zázrak dlhovekosti

Goji (godži) sú sušené plody Kustovnice čínskej (Lycium chinensis), čo je ale dosť skresľujúci názov, keďže sa jedná o rastlinu ktorá rastie na slnečných svahoch tibetských Himalájí.

 

Okrem toho že Goji bolo konzumované nomádskymi kmeňami Mongolov. V oblastiach kde je pestovaná a konzumovaná, je aj uctievaná, keďže jej konzumenti sa dožívajú dlhého veku bez chorôb. Navyše plody Kustovnice sú známe v tibetskej medicíne už dlhé stáročia.

Navyše sú tejto rastline zasvätené aj niektoré tibetské sviatky a nazýva sa tiež šťastnou jahodou, pretože podľa Tibeťanov, ktorí ju nazývajú aj šťastnou jahodou, navodzuje veselé vnímanie sveta.

Tibeťania hovoria: - Kto raňajkuje Goji bude šťastný celý deň. Goji (godži) sú sušené plody Kustovnice čínskej (Lycium chinensis). Goji majú sýto červenú farbu a sú veľké asi ako sušené hrozienka.

Chuťou je ju ťažko prirovnať, pripomínajú niečo medzi brusnicou a čerešňou, alebo medzi malinou a slivkou. Goji rastú v úrodnej pôde v oblasti himalájskeho upätia na stredne veľkých kroch. V týchto oblastiach, kde sú Goji bežnou súčasťou jedálnička, nájdeme obyvateľstvo s najdlhším priemerným vekom na Zemi.

Tradičná čínska medicína od nepamäti považuje Goji za liečivú potravinu podporujúcu dlhovekosť, vitalitu a sexuálnu potenciu. Goji sa zberá na jeseň a to tak že sa otrasie z krov na ktorých rastie, suší sa pri nízkych teplotách a je kontrolovaná aby sa vylúčila akákoľvek nežiaduca kontaminácia. V oblasti sa používa na všetky spôsoby, pridáva sa do jedál, varí sa, robí sa z nej nápoj, čaj.

Čistý a jednoduchý Goji džús: Namočíme do čistej hroznovej šťavy, ktorú sme zriedili vodou a necháme celý deň lúhovať. Okrem večerného popíjania vylúhovanej šťavy, žujeme rozmočené plody Goji, čím získame veľa kvalitnej vlákniny.

Čistá a jednoduchá Goji ovocná šťava: Zmiešajte dokopy goji, čučoriedky, čerešne, broskyňa, jablko, maliny a ostružiny. Priliať pohár vody, alebo jednozložkového džúsu, jemne premixovať a naliať do pohárov, nechať preniknúť jednotlivé chute, doladiť kakaom a ozdobiť píniovými orieškami. Radostný nápoj poteší vaše chute aj vaše bunky.


WOLFBERRIES, ľudovo zvana Goji je najzdravšia známa potravina na našej planéte. Má najvyšší obsah vitamínov, stopových prvkov a aminokyselín zo všetkých rastlín na Zemi. Konzumácia goji posilňuje imunitný systém, spomaľuje proces starnutia!. Goji obsahuje
* 18 aminokyselín, 6 krát viac než včelí peľ (8 z nich dôležité pre život)
* 21 stopových minerálov, vrátane germánia/proti rakovinotvorný prvok, ktorý sa nenachádza v žiadnej inej potravine/, ďalej zinok, železo, meď, vápnik, selén, fosfor
* 6 hlavných tukových kyselín (požadované pre produkciu hormónov a hladkú funkciu mozgu a nervovej sústavy)
* Vitamíny B1, B2, B6, C, E
* viac beta karoténu ako mrkva
* viac antioxidantov ako každý iný známy výživový zdroj
* 500 krát viac vitamínu C než pomaranč
* 4 unikátne Polysacharidy (pán MOLECULES)nenájdené v žiadnom inom známom výživovom zdroji
* linolovú kyselinu, ktorá významne znižuje tuk
* 15 krát viac nutričného železa ako špenát
* viac bielkoviny než pšenica,
Ďalej goji obsahuje:
- BETA SITOSTEROL - protizápalový zástupca, znižujúci cholesterol, používaný pri liečbe impotencie a zväčšení prostaty,
- ZEAXANTHIN a LUTINE - dôležité pre ich úlohu pri ochrane očí,
- BETAIN - v pečeni tvorí cholín, ktorý detoxikuje pečeň. Betain je známy, že chráni DNA, zlepšuje pamäť, podporuje vývin svalov a chráni nás od tukovej poruchy pečene,
- CYPERONE - seskviterpén používaný v liečení rakoviny krčku. Je prospešný pre srdce a krvný tlak ako aj menštruačné problémy.
- SOLAVETIVONE - silný fungicídny a antibakteriálny zástupca.
- PHYSALIN - podporuje imunitný systém. Účinný pri liečbe leukémie, hepatitíde B a rakovine.
34 dôvodov pre GOJI
1. Predĺži Váš život
2. Zvýši Vašu energiu a silu
3. Pôsobí omladzujúco
4. Zníži Váš krvný tlak
5. Chráni pred rakovinou
6. Udržuje zdravú úroveň cholesterolu
7. Udrží rovnováhu krvného cukru
8. Zvýši libido a sexuálnu činnosť
9. Podporuje chudnutie.
10. Pomáha pri bolestiach hlavy a závratoch
11. Zlepšuje spánok
12. Zlepšuje Váš zrak
13. Posilňuje Vaše srdce
14. Potlačuje peroxidácii tuku
15. Zvýši odolnosť voči chorobám.
16. Zlepšuje imunitu
17. Zvyšuje boj rakovina
18. Chráni Vašu DNA
19. Zabraňuje tumorom.
20. Zredukuje otravné účinky z chemoterapie a žiarenia
21. Buduje zdravú krv
22. Zvýši počet bielych krviniek
23. Bojuje so zápalmi a artritídou
24. Podporuje pečeň
25. Ošetrí menopausálne príznaky
26. Zabraňuje raňajšej nevoľnosti pri tehotenstve
27. Zvyšuje plodnosť
28. Spevňuje svaly a kosti
29. Podporuje fungovanie obličiek
30. Zlepšuje pamäť
31. Pomáha pri dlhotrvajúcom suchom kašli
32. Zmierňuje úzkosť a stres
33. Vyjasní Vášho ducha
34. Zlepšuje trávenie
RECEPTY Čerstvá aj sušená kustovnica - Čerstvú aj sušenú kustovnicu je možné jesť aj samotnú, rovnako ako v kombinácii s orechami a iným sušeným ovocím vo forme griliášu. Dochucovanie čajov - Kustovnica sa pridáva tiež do čajov. Plody sa nechajú vylúhovať cca 15 minút. Aj takto použité plody je možné potom konzumovať. Osviežujúci odvar - Klasický spôsob prípravy je variť asi jednu lyžicu kustovnice (cca 9-10 g) v 1 litra vody 5-10 minút a vývar aj s bobuľami vypiť a zjesť. Liehový výluh nesmrteľnosti - 80 g plodov sa vloží do 1 litra 40% liehu a nechá sa 2 mesiace lúhovať. Po tejto dobe sa môže pridať trochu medu a užívať 3 lyžice aj s plodmi 2 x denne nalačno. Ďaľšie recepty Pre svoju jemnú chuť a účinky je kustovnica častou súčasťou kulinárskych receptov čínskej kuchyne, pridáva sa tiež do zeleninových vývarov a polievok. Často sa používa ryžová kaša s kustovnicou, táto kaša posiľuje pečeň.


späť na zoznam
 


 
ALERGIA - prirodná liečba
01.12.2009 12:44:49
Magická sila dubovej kôry
01.12.2009 12:33:08
Efektívne a netoxické metódy boja s rakovinou
01.09.2009 19:29:01
Výživová (metabolická) liečba rakoviny
01.09.2009 19:23:17
Kyvadlo
24.08.2009 22:24:14
Mladý jačmeň
05.08.2009 21:27:01
Konopné semienko
04.08.2009 19:51:20
PICKLES - KVASENÁ ZELENINA
29.07.2009 20:54:18
DULA
29.07.2009 20:51:06
Kefír
29.07.2009 20:45:24
 
úvod | recepty | články | diskusné fórum | na stiahnutie | kontakt
Redakčný systém cez Webpodpora.sk