Výskumy Chlorelly sa vedú už niekoľko rokov a v dnešnej dobe je najskúmanejšia potravina na svete. Existujú tisíce dokumentov výskumu na medicínske, vedecké a dokonca aj vesmírne účely. NASA sa rozhodla robiť výskumy s pestovaním Chlorelly na vesmírnej stanici ISS hneď po jej dokončení. Ani jeden z výskumov vedený v laboratóriách, univerzitách, privátnych výskumných centrách zatiaľ nepreukázal ani jediný negatívny účinok na ľudské zdravie. Z toho dôvodu patrí medzi potraviny s najviac pozitívnymi účinkami na ľudské zdravie na svete.
Chlorella pomáha stimulovať produkciu červených krviniek a zlepšeniu krvného obehu a podporuje tiež okysličovanie a rast svalovej hmoty. Zlepšuje metabolizmus a dýchanie. Vysoký obsah vlákniny podporuje kvalitnú črevnú mikroflóru a tiež redukuje potrebu ukladania nadbytočného telesného tuku.
Chlorofyl:
Chlorella má najvyšší obsah chlorofylu zo všetkých rastlín na svete. Bunky chlorofylu sú takmer identické s bunkami hemoglobínu (červené krvinky), až na jeden rozdiel, chlorofyl má vo svojom jadre molekulu magnézia a hemoglobín molekulu železa. Magnézium má pre človeka veľký význam nakoľko je nevyhnutný pre svalovú aktivitu a hlavne aktivitu srdca. Naše srdce na každý svoj úder využíva práve magnézium. Chlorofyl má veľký význam aj z hľadiska imunity. Posilňuje imunitný systém, pomáha samoliečeniu organizmu pri liečbe rán a viaceré vedecké testy dokázali okamžitú odpoveď pri podávaní chlorofylu už pri veľmi nízkych koncentráciách na rast fibroplastov - buniek zodpovedných za regeneráciu a obnovu tkanív. Bol tiež úspešne testovaný pri liečbe vysokého krvného tlaku a je výnimočne účinný pri čistení organizmu, čriev, pečene, obličiek a krvného riečišťa. Chlorofyl je efektívny pri liečbe chudokrvnosti, zvyšuje produkciu červených krviniek a zlepšuje distribúciu kyslíka do mozgu, preto je Chlorella nazývaná ako potrava pre mozog. Chlorofyl tiež pomáha pri ochoreniach a krvácavosti ďasien a jeho použitie je takisto vedecky preukázané.
Obsah proteínov:
Až 60% Chlorelly tvoria proteíny. To je najvyšší obsah proteínov dostupný v rastlinnej forme a preto je nenahraditeľným zdrojom pre vegetariánov a vegánov. Na zabezpečenie primeranej hladiny cukru v krvi by mal človek konzumovať medzi jedlami malé množstvo proteínov a aj na tento účel je Chlorella ideálny výživový doplnok.
Účinný stimulant imunitného systému:
Makrofágy sú typom bielych krviniek, ktoré v tele obklopia a rozložia cudzie substancie a látky. Produkujú tiež látky zodpovedné za chemický rozklad cudzorodých votrelcov, ako aj signalizačné faktory imunitného systému, čo zabezpečuje komunikáciu medzi rôznymi bunkami imunitného systému. Sú aktívne voči rakovinotvorným bunkám, baktériám, vírusom, cudzorodým bielkovinám a chemikáliám. Ak je znížené množstvo makrofágov v tele, alebo ak je znížená ich aktivita, alebo funkčná kapacita, nedokáže telo odstrániť tieto škodlivé prvky z krvi. To spôsobuje v tele infekcie, zvýšenú toxicitu a zvýšenú mutagénnu aktivitu. Chlorella stimuluje aktivitu T-buniek a makrofágov zvyšovaním hladiny interferónu, čím zvyšuje schopnosť organizmu brániť sa voči nepriateľským a cudzorodým látkam, či už sú to baktérie, vírusy, chemikálie, cudzorodé bielkoviny, alebo mutagénne bunky.
Regenerácia zažívacieho traktu:
Chlorella zvyšuje peristaltiku čriev, upravuje transportný čas v črevách, čo znamená pomoc pri zápche, aj pri hnačkách. V mikroflóre zvyšuje množenie prospešnej baktérie Lactobacillus a to až 4-násobne oproti normálnej hodnote. Taktiež chlorofyl obsiahnutý v Chlorelle pôsobí protizápalovo a ukľudňujúco, čo je vysoko účinné pri črevných zápaloch a Crohnovej chorobe.
Ťažké kovy:
Stena bunky Chlorelly pôsobí ako štít proti ťažkým kovom, vo výživových doplnkoch je zloženie spravidla 20% z vláknitej bunkovej steny a 80% z jadra bunky. Práve obsah bunkovej steny Chlorelly svojim špeciálnym zložením zabezpečuje čistenie tela od ťažkých kovov, ktoré na seba naviaže a potom sa z tela prirodzenou cestou vylúčia. Detoxikácia od ťažkých kovov a iných toxínov sa spustí okamžite už na začiatku užívania Chlorelly, avšak ideálne výsledky sa prejavujú pri dlhodobom užívaní.
Obsah DNA/RNA (nukleové kyseliny):
Chlorella obsahuje vysoké množstvá DNA a RNA, ktoré zabezpečujú rast a regeneráciu buniek v ľudskom tele. Ich množstvo je v Chlorelle mnohonásobne vyššie, ako je u sardiniek, ktoré boli donedávna považované za najbohatší zdroj nukleových kyselín. Bez nich sa bunky v ľudskom tele nedokážu správne formovať a deliť a Chlorella preto pôsobí na bunkovej úrovni na regeneráciu a opravu poškodených buniek a genetického materiálu. Pôsobí tým ako prevencia proti chorobám a toxínom, ale spomaľuje aj proces starnutia.
Chlorella zvyšuje zásaditosť tela:
Je dôležité udržať si v tele správne pH, ktoré je ideálne v rozmedzí 7.2 - 7.4, čo je zhruba neutrálne. Nesprávne stravovacie návyky, chemické podnety, stres, duševná nestabilita a ďalšie problémy moderného sveta spôsobujú, že sa naša krv stáva viac kyslou. Všetky choroby začínajú žiť a šíriť sa v kyslom prostredí, avšak zásadité prostredie im prospieva. Zvyšovanie zásaditosti tela je preto prvým dôležitým krokom v prevencii proti chorobám.
Rastový faktor Chlorelly (CGF):
Chlorella sa reprodukuje neuveriteľnou rýchlosťou. Dokáže štvornásobiť svoj počet v priebehu 24 hodín, čo nedokáže žiadna iná rastlina na svete. Je to zakódované v jej DNA. Rastový faktor CGF obsahuje aminokyseliny, vitamíny, minerálne a ďalšie látky prospešné pre ľudský organizmus. Východná medicína popisuje CGF ako zvyšujúci Jing. Jing ovplyvňuje vitalitu, dlhovekosť a odolnosť organizmu voči chorobám. CGF komponent spôsobuje v Chlorelle jej úžasnú rýchlosť, ktorou sa dokáže replikovať, ale po konzumácii Chlorelly spôsobuje CFG v ľudskom organizme úžasnú rýchlosť liečenia a regenerácie buniek a tkanív, ktorá sa zniekoľkonásobí a telo sa dokáže liečiť regenerovať oveľa rýchlejšie, ako bez doplnkov z Chlorelly. Podporuje aj tvorbu bielych krviniek, čo rovnako prispieva k posilňovaniu imunitného systému.
Tým sa ale zoznam priaznivých účinkov Chlorelly nekončí. Ako už bolo spomínané, je to najskúmanejšia potravina na svete, a čo sa týka medicínskeho výskumu Chlorelly existujú tisíce strán dokumentov, ktoré v každom jednotlivom prípade preukázali pozitívne liečivé účinky na ľudský organizmus a nie všetky záhady, ktoré v sebe Chlorella skrýva boli odhalené. V súčasnej dobe sa jeho význam a používanie celosvetovo rozširujú a jej úžasné vlastnosti sa využívajú pri liečbach nevyliečiteľných chorôb, rakoviny ale aj civilizačných chorobách, ako sú vysoký krvný tlak, vysoká hladina cholesterolu v krvi, ale aj v pečeni, pri tráviacich problémoch, aj na posilňovanie imunity, prevencia proti chorobám, tiež na ochranu pečene proti toxínom. Predbežné výskumy poukazujú aj na to, že Chlorella obsahuje proteín patriaci medzi albumíny, ktoré pomáhajú pri liečbe rakoviny, cukrovky, artritídy, AIDS, pankreatitídy, cirhózy, anémie a skleróze multiplex. Chlorella napomáha liečiť a upevňovať zdravie, dodáva telu takmer všetky potrebné látky, ktoré sú v dnešnej spoločnosti pri nesprávnych stravovacích návykoch veľmi dôležité a u veľkej väčšiny populácie nedostatočne zastúpené v bežnej strave. Jej komplexné zloženie a obsiahnutie VŠETKÝCH životne dôležitých animokyselín z nej robí tzv. superpotravinu (SUPERFOOD) ktorá zatiaľ vo svete nemá obdobu.
|