úvod recepty články   diskusia na stiahnutie kontakt
 
 
Nepokoušejte se nikdy posoudit něco, o čem nic nevíte. Nekritizujte nikdy něco slovy "Tomu nevěřím!" Je to totéž, jako byste řekli: "Nic o tom nevím a proto je to nesmysl".
Než označíte ně co za správné nebo nesprávné, za pravdivé nebo nepravdivé, nejdříve to prověřte. Zkušenost je daleko cennější než všechny řeči na světě.
Dr. Walker
hľadať:
 
 
 
 
  • 28.07.2009
    môžete si vypočítať svoje BMI a BMR index
  • 16.05.2009
    spúšťame diskusné fórum na FreshFood.sk
  • 05.05.2009
    spúšťame portál FreshFood.sk


 
 

-
Upozorni známeho na článok
Marhuľové jadrá

Čo by ste mali vedieť:

Existuju sladke a horke marhulove jadierka. Sladke su tie, ktore casto vidavame na trhoch. Horke jadierka sa ziskavaju z malych horkastych divych marhul a obsahuju vo svojom zlozeni najväcsiu koncentraciu vitaminu B17. V juli toto ovocie dozrieva , obera sa a susi. Po polovici obdobia susenia sa jadro z polomäkkych marhul vyberie a nadalej sa susi. Po urcitom case sa rozbija, aby sa z neho mohlo vybrat  male jadierko (mandla). Marhule a ich jadierka obsahuju obrovske mnozstvo vitalnych latok, ktore su svojou kombinaciou jedinecne.

 

 

Zdravotny vyznam:

 Vedci, ktori sa zaujimali zlozenim potravy extremne dlhozijucich Hunzov, spozorovali u nich  vysoky konzum marhul, jadierok a oleja lisovaneho z nich. Marhule obsahuju  vela kyseliny salicylovej, ktora posobi antibakterialne, dokaze v zaludku a v creve znicit chorobne zarodky a taktiez zastavit hnilobne procesy. Ziadne ine ovocie nedodava take mnozstvo betacarotinu a horcika ako marhule a ich jadierka. Vedci dokazali, ze kyseliny obsiahnute v marhulach dokazu zabranovat nekontrolovatelnemu rastu leukemiovych buniek. Uz 3 marhule denne dodavaju polovicu dennej potreby vitaminu A. Dolezity je aj vysoky obsah kyseliny listovej (velmi dolezitej najmä v tehotenstve) a kalia. Kalium je velmi dolezite pre regulaciu  obsahu vody v nasom organizme.  Marhule a ich jadierka su zasadite a staraju sa tak o protivahu k prevazujucej kyslej potrave  dnesnej modernej civilizacie. Susene marhule obsahuju pätkrat viac ucinnych latok ako cerstve marhule. Kombinacia susenych marhul a ich jadierok (ako su v krajinach ich povodu aj väcsinou konzumovane) obsahuje kombinaciu zdravotne hodnotnych latok,  aku nenajdeme v ziadnom inom ovoci. Pravidelneho konzumovania marhul a ich jadierok, by sa preto nemal nikdo vzdat.

 

 

Marhulove jadierka v rakovinovej prevencii / terapii:

 

Marhulove jadierka obsahuju vela horcika a kalia. Horke jadierka (nie sladke) navyse obsahuju latku zvanu amygdalin (znamu aj pod nazvom vitamin B17). Amygdalin je tzv. kyanogenny glykosid, ktory v pritomnosti vody odstepuje kyselinu kyanovodikovu. Tato latka je uz po desatrocia nasadzovana v alternativnej liecbe rakoviny.

 V 70-tych rokoch vznikli studie, ktore potvrdili  ucinok amygdalinu (B17) na nadorovych bunkach. Skolne lekarstvo vsak terapeuticky ucinok popiera. Mozme vsak predlozit mnozstvo sprav postihnutych, u ktorych pozivanie marhulovych jadierok pozitivne posobilo na priebeh ich choroby.

Pozivanie marhulovych jadierok je len dielci aspekt celkovej rakovinovej terapie. Dodatocne je potrebne uskutocnit dalsie opatrenia na posilnenie a mobilizovanie imunneho systemu.

 

Vynatok z odporucanej knihy Phillipa Daya:

 

V case 50-tych rokov lokalizoval biochemik Ernst T.Krebs jr. novy vitamin, ktory ocisloval B17 a nazval „laetrile“. Studia Dr.Krebsa ukazali, ze ked sa pacientovi alebo zvieratu choremu na nadorove ochorenie podala “laetrile”,  selektivne  jedovato posobila  na rakovinove bunky. Dr.Krebs pozoroval, ze narody, ktore pozivaju potravu bohatu na kyanogenny glycosid, nemaju  absolutne ziadne skodlive vedlajsie ucinky, prave naopak, ich zivot je vyznaceny pevnym a dlhodobym zdravim. 

Konzumovanie:

Phillip Day (autor mnozstva knih, zaoberajucich sa prave touto tematikou) odporuca chorym na rakovinu jest denne 30-50 jadierok. (ca 0,7 jadierka x vaha v kg) nie vsak naraz, ale rozdelene pocas celeho dna. V pripade ochorenia zaciname s 10. jadierkami denne a pocas 2-3 tyzdnoch zvysujeme mnozstvo na konecne. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok. Horke marhulove jadierka su male, 100 gr odpoveda 200-250 ks jadierok, takze denna davka je ca 20 gramov. Ludia, ktori su zdravi a chcu jadierka jest ako prevenciu, by mali denne zjest 5-10 jadierok. Jadierka by sa mali jest spolu so susenymi marhulami, papayami alebo ananasom, pretoze enzymy obsiahnute v tomto ovoci,  maju dodatocny vhodny ucinok  a spolocne konzumovanie sprijemnuje horkastu chut horkych jadierok.

Ucinok vitaminu B17:
 
Rakovinove bunky obsahuju velke mnozstvo enzymu zvaneho beta-glucuronidasa (dalej BG). BG sa vyskytuje aj v
zdravom organizme, ale v minimalnom mnozstve. V pritomnosti BG sa vitamin B17 rozpada a uvolnuje kyselinu
 kyanovodikovu a
benzaldehyd. Tieto dva jedy bojuju proti rakovine z vnutra a nicia ju.
Co sa vsak stane s vitaminom B17 v zdravom tele? Co sa deje, ked kyselina kyanovodikova a benzaldehyd z rakovinovych
buniek prejdu do zdraveho tkaniva? Zdrave bunky na rozdiel od rakovinovych obsahuju enzym zvany rhodanesa. Tento
enzym
dokaze kyselinu kyanovodikovu premenit na thiocyanat, ktory je pre nas zdravy. Thiocyanat znizuje krvny tlak a za druhe
je latkou, z ktorej nas organizmus produkuje pre nervy tak dolezity vitamin B12. Jedovaty benzaldehyd sa meni pomocou
vzdusneho kyslika na bolesti utisujucu kyselinu benzoovu. To je snad aj dovod, preco vitamin B17 posobi utisujuco na
bolesti.
Kedze sa rakovinove bunky zivia  kvasenym cukrom a nie kyslikom, nemaju proti benzaldehydu ziadnu sancu. V kratkosti
povedane: vitamin B17 bojuje proti rakovine zvnutra a pre normalne bunky je zdravy—podla G. Homesovych vysvetleni.
 
Su zname len velmi zriedkave pripady neznasanlivosti voci marhulovym jadierkam. Keby ste ich nahodou zistili vo vasom
pripade (nevolnost, zavrate, atd.), zredukujte mnozstvo na take, ktore vam nerobi tazkosti. Z tohto dovodu je potrebne a
dolezite, aby ste mnozstvo konzumovanych jadierok len pomaly zvysovali a dokladne pozorovali reakcie vasho tela.
Existuju teorie, ktore hovoria, ze rakovinove ochorenia su sposobene aj prave nedostatkom spominaneho vitaminu
v potrave sucasneho ludstva.

zdroj:http://www.marhulove-jadierka.eu
 

 


späť na zoznam
 


 
ALERGIA - prirodná liečba
01.12.2009 12:44:49
Magická sila dubovej kôry
01.12.2009 12:33:08
Efektívne a netoxické metódy boja s rakovinou
01.09.2009 19:29:01
Výživová (metabolická) liečba rakoviny
01.09.2009 19:23:17
Kyvadlo
24.08.2009 22:24:14
Mladý jačmeň
05.08.2009 21:27:01
Konopné semienko
04.08.2009 19:51:20
PICKLES - KVASENÁ ZELENINA
29.07.2009 20:54:18
DULA
29.07.2009 20:51:06
Kefír
29.07.2009 20:45:24
 
úvod | recepty | články | diskusné fórum | na stiahnutie | kontakt
Redakčný systém cez Webpodpora.sk