Spojenci po vojne objavili dokumentáciu o lekárskom výskume spojenom s vývojom týchto zariadení. Tieto dokumenty boli spoločne s experimentálnym mikrovlnným vybavením prepravené do USA, kde boli utajené s odvolaním sa na vedecký výskum.
Niektoré z ukoristených zariadení získali už predtým vedci v Sovietskom zväze a začali ich skúmať samostatne. Získanými poznatkami znepokojení Rusi, ktorí vykonali obozretnejšie výskum biologických účinkov mikrovlnami, nakoniec zakázali používanie podobných zariadení zákonom, stanovili zatiaľ najprísnejšie normy týkajúce sa ochrany pred vystavení mikrovlnami a nimi vytváranými poli a zverejnili celosvetové varovania o biologických a environmentálnych rizikách vyplývajúcich z používania elektronických zariadení pracujúcich na týchto frekvenciách.
Zhrnutie lekárskych výskumov:
Základný nemecký výskum biologických účinkov mikrovĺn vykonávala Humboldtova univerzita v Berlíne v rokoch 1942-43, teda v období, keď prebiehalo vojenské tiahnutie Barbarossa. Počnúc rokom 1957 až onedávna potom vykonával štúdia na tomto poli najmä Inštitút pre rádiové technológie a ďalšie vedecké pracoviská bývalého Sovietskeho zväzu.
Spoločné zistenia nemeckých a ruských výskumníkov mikrovĺn možno zaradiť do približne troch kategórií: rakovinotvorné účinky, vplyvy na nutričnú hodnotu potravín a biologické účinky vystavenia ľudského organizmu mikrovlnným emisiám.
Pôsobenie mikrovĺn na potraviny:
Na potravinách vystavených mikrovlnám boli pozorované tieto zmeny:
Mäso: počas prípravy v mäse vzniká známy karcinogén, d-nitrosodiethanolamin.
Bielkoviny: v proteínoch dochádza k aktívnej destabilizácii biomolekulárnych väzieb.
Zvýšená rádioaktivita: medzi mikrovlnami spracovanou potravou a ľubovoľnou rádioaktivitou v ovzduší vznikajúca "väzba" spôsobí významný nárast nasýtenia potravín časticami alfa a beta.
Mlieko a obilniny: v bielkovinových zlúčeninách obsiahnutých v mlieku a obilných zrnách vznikajú rakovinotvorné látky.
Zmrazené potraviny: použitie mikrovĺn na rozmrazovanie potravín má za následok zmeny katabolizmu (štiepenie) glykozidov a galaktosidov [1].
Zelenina: už extrémne krátke vydanie surovej, varenej alebo mrazenej zeleniny mikrovlnám mení katabolizmus alkaloidov [2].
Dôsledky na ľudské telo:
Zažívací systém: labilný katabolizmus potravín upravených v mikrovlnnej rúre mení elementárne potravinové substancie a spôsobujú poruchy trávenia.
Lymfatický systém: V dôsledku chemických zmien v potravinových substanciách sa vyskytujú poruchy funkcie lymfatického systému. Dôsledkom je strata telesnej obrany voči určitým formám neoplazmy (rakovinových bujnenia).
Krv: V krvnom sére osôb, ktorý požívajú mikrovlnami připravenú potravu bolo pozorované vyššie ako normálne percento rakovinových buniek (cytoma).
Mozog: účinky zvyškového magnetizmu môžu vystaviť psychoneurálne receptory v mozgu vplyvu umelých mikrovlných vysokofrekvenčných polí reléových staníc a televíznych prenosových systémov.
Voľné radikály: z určitých molekulárních formácií stopových minerálov v rastlinných substanciách (predovšetkým v surovej koreňovej zelenine) vznikajú rakovinotvorné voľné radikály.
Zvýšený výskyt rakoviny žalúdka a čriev: bolo pozorované štatisticky vyššie percento rakovinových rastov v týchto orgánoch, plus všeobecné zrútenie periférneho bunkového tkaniva a postupná degenerácia zažívacích a vylučovacích funkcií.
Mikrovlny a výživné hodnoty potravín:
Vystavenie mikrovlnám vyvoláva výrazné zníženie výživnej hodnoty všetkých študovaných potravín. Nasledujú najdôležitejšie výsledky. Znehodnotenie vitamínov a minerálov: v každej testovanej potravine klesla biologická využiteľnosť podstatných živín. Ide napríklad o B komplex, vitamíny C a E, základné minerály a lipotropy [3].
Osud vitálnych energetických polí: kapacita vitálnych energetických polí všetkých testovaných potravín klesla o 60 až 90 percent.
Zníženie stráviteľnosti plodov a zeleniny: mikrovlny menia metabolické reakcie a spôsobilosť integrácie alkaloidov, glykozidov, alaktosidov a nitrilosidov [4].
Znehodnotenie mäsa: mikrovlny v mäse likvidujú nutričnú hodnotu nukleoproteínov [5].
Zníženie kvality potravín: mikrovlny podstatne urýchľujú štrukturálny rozpad všetkých testovaných potravín.
Biologické účinky mikrovĺn:
Vystavovanie mikrovlnným emisiám má negatívne účinky na celkové biologické zdravie ľudí. To sa nevedelo až do doby než Rusi pri experimentovaní s vysoko sofistikovaným vybavením odhalili, že ľudia môžu byť mikrovlnami nepriaznivo zasiahnutí bez jedenia jedla vystaveného mikrovlnnému žiareniu.
Ukázalo sa, že vstup do energetických polí v okolí týchto zariadení má výrazne škodlivé vedľajšie účinky. Na základe takto získaných poznatkov Sovietov v roku 1976 zakázali všetky mikrovlnné zariadenia zákonom.
Účinky pozorované u ľudí "nepriamo" vystavených mikrovlnám:
Postupný kolaps vitálneho energetického poľa: u osôb zdržiavajúcich sa v blízkosti zdroja mikrovĺn, napríklad pri zapnutej mikrovlnnej rúre, dochádza k oslabeniu vitálnych energetických polí. Stav sa zhoršuje úmerne dĺžke expozície.
Zníženie energie buniek: elektrické napätie v bunkách, najmä krvných a v lymfatickej tekutine u ľudí pohybujúcich sa v blízkosti týchto zariadení klesá.
Destabilizácia látkovej výmeny: potenciály aktivované v potrave externou energiou sú destablilizujúce a degeneratívne.
Poškodenie buniek: klesá potenciál vnútornej bunkovej blany potrebný pri katabolickom procese, čo vedie k jeho destabilizácii a narušenému prenosu živín do krvného séra.
Deštrukcia mozgových obvodov: elektrické impulzy na stykových potenciáloch mozgu degenerujú a zlyhávajú.
Narušenie nervovej sústavy: nervové elektrické obvody degenerujú a zlyhávajú. Symetria energetických polí nervových centier ako v centrálnej tak i v autonómnych častiach nervového systému, sa rozpadá.
Strata bioelektrickej aktivity: prejavujú sa výpadky synchronizácie bioelektrického napätia vo vzostupnom retikulárnom aktivačnom systéme (riadiace funkcie vedomia) [6].
Znížená vitalita: ľudia zvieratá a rastliny v okruhu do 500 metrov od prevádzkovaného zariadenia trpia dlhodobou a kumulatívnou stratou vitality.
Poškodenie nervovej sústavy a lymfatického systému: v celom nervovom systéme a miazgovom systéme sa tvoria permanentné "depozity" zvyškového
magnetizmu.
Hormonálna nerovnováha: tvorba hormónov a udržiavanie hormonálnej rovnováhy u mužov i žien sa postupne zhoršuje a nakoniec preruší.
Narušovanie mozgových vĺn: úroveň porúch vzorcov signálov mozgových vĺn alfa, delta a theta je viditeľne vyššia, ako je to obvyklé.
Duševné poruchy: v dôsledku neštruktúrovaných priebehov mozgových vĺn sa prejavujú negatívne psychické efekty. Patrí k nim strata pamäte a schopnosti koncentrácie, zníženie emocionálneho prahu, spomalenie myšlienkových pochodov a prerušovaný spánok, pri štatisticky vyššom percente u jednotlivcov dlhodobo vystavených neprerušeným prstencovým emisiám a vplyvom polí produkovaných mikrovlnným zariadením, či už išlo o mikrovlnné rúry alebo iné mikrovlnné zariadenia (obsluhy radarov ...).
Potenciálne využitie dôsledkov poškodenia mikrovlnami na kontrolu mysli:
V dôsledku náhodnej tvorby reziduálnych magnetických depozitov a väzieb v rámci biologických systémov tela (poškodenie nervov a lymfatickej sústavy) nakoniec môžu byť sprístupnené ovplyvňovania neurologických systémov (v prvom rade mozog a nervové centrá). Dlhšie trvajúcej expozície môže mať za následok dlhodobú depolarizaciu tkanív neuroelektrických obvodov. Keďže tieto vplyvy môžu spôsobiť prakticky nevratné poškodenia neuro-elektrickej integrity rôznych súčastí nervového systému [7], je príprava potravy v mikrovlnnej rúre v každom ohľade nedoporučitelná. Efekt zvyškového magnetizmu môže vystaviť časti psychoneurálnych receptorov v mozgu vplyvu umelo vypestovaných mikrovlných vysokofrekvenčných polí.
Sovietsky neuropsychológovia okrem iného, teoretizovali o možnostiach psycho-telemetrických účinkov (tzn. vplyvom ľudského správania rádiovými signálmi vyslanými na kontrolovaných frekvenciách). [8] Zvažovali, či by potom vhodné subjekty - úplne nevedomky, pod prahom vnímania - vykonávali príkazy prijímané prostredníctvom mikrovlnných prenosov, pôsobiacich prostredníctvom už spomínaným narušením psychoneurálnych receptorov na ich psycho-energetické pole. Z tohto dôvodu, a kvôli 28 zhora uvedeným kontraindikáciam, je použitie mikrovlnných zariadení v ľubovoľnej forme s konečnou platnosťou riskantné. Súčasné vedecké názory v mnohých krajinách však tomu, čo ilustroval zmienený sovietsky zákaz, zjavne popierajú.
Poznámky:
[1] Dve skupiny glykozidov, prvý obsahuje glukózu a druhý galaktózu.
Glykozidy tvoria veľkú skupinu rastlinných uhľovodíkových derivátov.
Galaktóza je biely kryštalický cukor vznikajúci pri reakcii laktózy
(mliečneho cukru) s vodou.
[2] Bezfarebné, horké, alkalické kryštalické organické substancie.
Nachádzajú sa v rastlinách, obsahujú dusík a môžu mať výrazné toxické
účinky. Napr. kofeín, Morfium alebo strychnín.
[3] Údaj o tom, ako rýchlo si môže telo sprístupniť a využívať živinu.
[4]. Organické zlúčeniny v laetrile (vitamín B17) obsahujúce trojmocné
dusík pripojený k jednému atómu uhlíka.
[5] Substancie pozostávajúce z jediného základného proteínu (zvyčajne
Histon alebo protamín) spojeného s kyselinou nukleovú (ako napríklad
proteínový komplex kyseliny deoxyribonucleovej - DNK alebo proteínový
komplex kyseliny ribonukleovej-RNA).
[6] Podobá sa sieti.
[7] L. R. Luria, Novosibirsk, 1975.
[8] perove a Luda 1974, 1975 a 1976
Zdroj: http://www.createyourhealthyhome.com/microwave-ovens.htm
|