úvod recepty články   diskusia na stiahnutie kontakt
 
 
Nepokoušejte se nikdy posoudit něco, o čem nic nevíte. Nekritizujte nikdy něco slovy "Tomu nevěřím!" Je to totéž, jako byste řekli: "Nic o tom nevím a proto je to nesmysl".
Než označíte ně co za správné nebo nesprávné, za pravdivé nebo nepravdivé, nejdříve to prověřte. Zkušenost je daleko cennější než všechny řeči na světě.
Dr. Walker
hľadať:
 
 
 
 
  • 28.07.2009
    môžete si vypočítať svoje BMI a BMR index
  • 16.05.2009
    spúšťame diskusné fórum na FreshFood.sk
  • 05.05.2009
    spúšťame portál FreshFood.sk


 
 

-
Upozorni známeho na článok
MIRA – prírodná voda voda s glauberovou soľou

Charakteristika:

Zloženie prírodnej vody charakterizuje obsah sulfátu sodíka (glauberovej soli)

ale voda obsahuje aj kuchynskú soľ a sulfát magnézia (horkú soľ).

Oblasti použitia:

Prírodná voda MIRA s miernym obsahom horkej soli má preháňacie a črevno-

čistiace účinky. Premýva črevný trakt a odplavuje z črevnej sliznice zápalové

nánosy a baktérie spôsobujúce katary a spolu so stolicou tieto a ich rozkladové

produkty vyprázdňuje.

 

Prírodná voda MIRA má aj žlčo-čistiace účinky. Vďaka účinkom glauberovej

soli spočívajúcej v sťahovaní žlčového mechúra sa tento mechúr vyprázdni, čím

zanikne stagnácia žlče vyvolávajúca kameňotvoriaci proces. Jej pôsobením sa

stupňuje v pečeni oddelovanie žlče, v dôsledku čoho sa žlčník naplní čerstvou

žlčou v ktorej nie sú vytvorené priaznivé podmienky pre rast žlčníkových

kameňov a nebezpečenstva vzniku zápalov. (Pri vytváraní žlčníkových

kameňov zohráva dôležitú úlohu zahusťovanie žlče v žlčníku. Predpoklady sú

vytvorené vtedy, keď sa v priebehu niekoľkých hodín nestiahne žlčník a

nevyprázdni sa jeho zahustený obsah, v ktorom prítomný cholesterol dosiahne

takú hustotu, že sa vyzráža a poslúži ako základ pre vytváranie žlčníkových

kameňov. Tomuto sa dá predísť pravidelným užívaním prírodnej vody MIRA.)

Užívanie vody procedurálnym spôsobom zabraňuje vzniku žlčníkových zápalov

a vytváraniu žlčníkových kameňov.

Pôsobenie tejto vody na látkovú výmenu je známe už dlhšiu dobu. Tento fakt

podporujú aj výskumy profesorta László Halmaiho a jeho spolupracovníka

primára Ferenca Kovácsa. Obéznym chorým ľuďom podávali diétnu stravu

s obsahom energie vo výške 1000 – 1500 kcal, ktorú doplnili užívaním prírodnej

vody MIRA v množstve 3 x 2 dl denne. Kontrolná skupina obéznych chorých

dostávala len diétu. Po štyroch týždňoch zistili, že tí pacienti s nadváhou, ktorí

užívali popri diéte aj vodu MIRA chudli oveľa výraznejšie ako pacienti

v kontrolnej skupine a okrem toho došlo k výraznejšiemu zlepšeniu hladiny

cholesterolu v ich krvi (znížila sa hladina z titulu kôrnatenia ciev rizikového

LDL cholesterolu a trigliceridu v ich krvi) a zlepšila sa uhľohydrátová

spracovacia schopnosť organizmu (znížila sa hladina krvného cukru). Na

základe horeuvedeného sa dá konštatovať, že voda MIRA sa môže úspešne

používať aj ako doplnok pri redukcii hmotnosti, v dôsledku čoho dochádza

nielen k znižovaniu hmotnosti ale sa dá dosiahnúť zníženie rizika vzniku

sprievodného javu obezity - cukrovky a aj zníženie hladiny krvného tuku.

Dávkovanie:

Pri ošetrovaní chorôb žlčníka a žlčovodov sa odporúča užívať prírodnú vodu

MIRA v množstve 2 – 3 dl 1 – 2 krát denne v trvaní 4 – 6 týždňov. V prípade

kataru čriev sa odporúča užívanie množstva 1 – 2 dl dva krát denne. Prírodnú

vodu je potrebné piť na lačno.

Ako doplnok redukcie hmotnosti sa odporúča denné užitie 2 – 3 krát hneď po

hlavných jedlách.

V prípade cukrovky, vysokej hladiny cholesterolu a v prípade zápalu pečene

(npr. v prípade vírusového ochorenia alebo v toxických prípadoch) sa odporúča

procedurálne užitie množstva 2 – 3 dl denne.

Nesmie sa požívať:

Pri akútnom črevnom a žalúdočnom katare, pri nedostatku žalúdočnej

kyseliny, pri krvácajúcich črevných alebo žalúdočných vredoch, pri

srdcovej slabosti, pri hnačke, zvracaní a odvodnení organizmu z iných

dôvodov.


späť na zoznam
 


 
ALERGIA - prirodná liečba
01.12.2009 12:44:49
Magická sila dubovej kôry
01.12.2009 12:33:08
Efektívne a netoxické metódy boja s rakovinou
01.09.2009 19:29:01
Výživová (metabolická) liečba rakoviny
01.09.2009 19:23:17
Kyvadlo
24.08.2009 22:24:14
Mladý jačmeň
05.08.2009 21:27:01
Konopné semienko
04.08.2009 19:51:20
PICKLES - KVASENÁ ZELENINA
29.07.2009 20:54:18
DULA
29.07.2009 20:51:06
Kefír
29.07.2009 20:45:24
 
úvod | recepty | články | diskusné fórum | na stiahnutie | kontakt
Redakčný systém cez Webpodpora.sk