úvod recepty články   diskusia na stiahnutie kontakt
 
 
Nepokoušejte se nikdy posoudit něco, o čem nic nevíte. Nekritizujte nikdy něco slovy "Tomu nevěřím!" Je to totéž, jako byste řekli: "Nic o tom nevím a proto je to nesmysl".
Než označíte ně co za správné nebo nesprávné, za pravdivé nebo nepravdivé, nejdříve to prověřte. Zkušenost je daleko cennější než všechny řeči na světě.
Dr. Walker
hľadať:
 
 
 
 
  • 28.07.2009
    môžete si vypočítať svoje BMI a BMR index
  • 16.05.2009
    spúšťame diskusné fórum na FreshFood.sk
  • 05.05.2009
    spúšťame portál FreshFood.sk


 
 
ALERGIA - prirodná liečba

Stávajú sa jedným z najčastejších ochorení ľudí vo vyspelých krajinách. Však sa aj zaraďuje medzi civilizačné choroby. Niektorou formou alergie dnes trpí vyše štvrtina ľudí. Najznámejšia je asi senná nádcha a na ňu nadväzujúca astma. Menej známe, ale nie menej rozšírené, sú rôzne potravinové alergie a alergie na rôzne chemické látky. Väčšinou ani nevieme, prečo sa nám zhoršuje stav kože, nie je nám dobre od žalúdka, alebo nás bolí hlava. Otázkou však ostáva, čo s tým. Názorov a rôznych liečebných metód s rôznou účinnosťou je mnoho.

čítaj celý článok
 
Magická sila dubovej kôry

Duby ľudia považujú za posvätné stromy. Kňazi starovekého Grécka dokázali zo šumenia stromov vyčítať Božské ponaučenia. I starí Kelti a Slovania im obetovali mnohé dary, keď potrebovali dôležité rady. Zaspávali v ich tieni, keď chceli, aby sa im zdali prorocké sny. Dub dodáva silu do života ako duševnú , tak i po ťažkej chorobe, keď je človek fyzicky vyčerpaný. Je to symbol dlhovekosti a sily. Dáva človeku silu k rozhodnutiam a možnosti popremýšľať nad sebou samým.

čítaj celý článok
 
Mladý jačmeň

Mladý jačmeň  je svieži, enzymaticky živý nápoj plný vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín. V súčasnosti je najšetrnejšie spracovaný zelený práškový nápoj na svete. Ide o koncentrát, nejedná sa o sušený - drvený list, ale o prášok z vylisovanej šťavy jačmenných listov. Pestuje sa organickým spôsobom (bez akýchkoľvek pesticídov) v Utahu, na pôde nesmierne bohatej na minerály, v oblasti prastarých vyschnutých jazier, v nadmorskej výške okolo 1500m, čím spolu s intenzívnym slnečným svitom vďačia rastlinky za bohatý obsah chlorofylu. Zalievanie minerálnou vodou z podzemných prameňov mu zaručuje sviežosť a čistotu. Vďaka krátkemu 1-2 min. sušeniu pri max. 31°C, je Mladý jačmeň (zelený jačmeň) skutočne živým produktom. Tým vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu živej šťavy jemnej chuti. Preto jedna lyžička nutrične zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny, napr. výživovej hodnote 2 hlávok brokolice.

čítaj celý článok
 
Konopné semienko

Existuje 8 aminokyselín, ktoré si telo nedokáže vyrobiť a ďalšie dve, ktoré si nedokáže vytvoriť v dostatočnom množstve. Preto sú nevyhnutné pre život a nazývame ich esenciálne. Pokiaľ by v našej potrave chýbala len jedna z nich, povedie to postupom času ku chorobe a smrti. Tieto esenciálne aminokyseliny, spolu s 11-timi ďalšími, ktoré z nich telo vyrába, tvoria vzájomnými väzbami štruktúrované bielkoviny, ktoré sú základným stavebným kameňom ľudského organizmu a vytvárajú enzýmy (globulárne bielkoviny), ktoré sú spúšťačom všetkých základných životných procesov.

čítaj celý článok
 
PICKLES - KVASENÁ ZELENINA

Nakladanie a prírodné kvasenie zeleniny je starobylý spôsob jej uchovávania a je jedným z dôležitých prvkov zdravej a prirodzenej výživy, hlavne pre svoj nezastupiteľný obsah probiotických baktérií.

Kyslá kapusta je asi najznámejším predstaviteľom nakladanej zeleniny - pickles. V minulosti, keď u nás ešte neboli dostupné citrusové plody, pokrývala práve kyslá kapusta v strednej Európe v zimných mesiacoch potrebu vitamínu C.
Pickles dodáva jedlu ľahkú, osviežujúcu kvalitu a je najvhodnejšie ním jedlo ukončiť. Okrem toho pomáha udržiavať, alebo vybudovať zdravú črevnú flóru, ktorá veľmi napomáha tráveniu. Je bohaté na minerálne látky, vitamíny a enzýmy.
Obecne nie každý vie, že aby sme zo zeleniny dostali skutočne všetko potrebné, je dôležité ju upraviť buď tepelne (varom, parou, na tuku, atď.) alebo tzv. mliečnym kvasením.

čítaj celý článok
 
DULA

Dula je za surova nejedlá avšak upravená chutí výborne.
Duly plody sú hruškového alebo guľového tvaru citrónovo žltej farby, dužina je tvrdá, chuť je silno aromatická, natrpklá, dá sa kompótovať, na prípravu želé, cukroviniek, muštov, sirupov a vín, vyhovujú jej teplé a výhrevné stanovištia s ľahkou až stredne ťažkou pôdou, bohatou na živiny, netrpí chorobami ani škodcami, iba za mimoriadne vlhkej jesene sa môže objaviť monilióza.

 

čítaj celý článok
 
Kefír

Chceš sa dožiť 100 a viac rokov ? Áno? Pitie kefíru ti to bohužiaľ zaručiť nemôže, ale môžeš byť vďaka nemu v lepšej kondícií, keď ťa napr. prejde auto, alebo spadneš zo skaly a i keď ti tých 100 rokov nezaručí, určite ti aspoň zvýši pravdepodobnosť dlhšieho a zdravšieho života.

 

čítaj celý článok
 
Tibi, nápoj tretieho tisícročia

Tibi je osviežujuci šumivy napoj.
Je podobný a pripravuje sa podobne ako aj známa huba Kombucha, ale liečivé účinky sú niekoľko násobné vyššie. Čiže ak si TIBI zakúpite budete mat nevyčerpateľný zdroj tohto nápoja nakoľko TIBI sa Vám bude tzv. rozmnožovať. Podrobny návod o pestovaní TIBI, výrobe nápoja a užívaní získate jeho zakúpením. Zakúpením získate násadu TIBI, ktorá Vám vystačí na výrobu liečivého nápoja 1l denne (neskôr aj viac), a to na neobmedzenú dobu . Domáce liečenie trvá prevažne 5-8 týždňov .

 

čítaj celý článok
 
Účinky mikrovlnných zariadení na potraviny a človeka

 Zariadenia na varenie mikrovlnami pôvodne vyvinuli a skúmali nemeckí vedci v rámci vývoja mobilného tylového zariadenia, skúškami nasadenými počas invázie do Sovietskeho zväzu. Týmito výkonnými elektronickými zariadeniami umožňujúcimi masovú prípravu jedál plánovala Wehrmacht riešiť logistické problémy spojené s palivom pre poľné kuchyne. Navyše ponúkali oveľa rýchlejší výdaj stravy vojakom ako tradičné zariadenia. Po počiatočnom nadšení sa však od ďalších experimentov tohto druhu upustilo. Ako sami zistíte, stalo sa tak z dobrých dôvodov...

 

čítaj celý článok
 
Marhuľové jadrá

Čo by ste mali vedieť:

Existuju sladke a horke marhulove jadierka. Sladke su tie, ktore casto vidavame na trhoch. Horke jadierka sa ziskavaju z malych horkastych divych marhul a obsahuju vo svojom zlozeni najväcsiu koncentraciu vitaminu B17. V juli toto ovocie dozrieva , obera sa a susi. Po polovici obdobia susenia sa jadro z polomäkkych marhul vyberie a nadalej sa susi. Po urcitom case sa rozbija, aby sa z neho mohlo vybrat  male jadierko (mandla). Marhule a ich jadierka obsahuju obrovske mnozstvo vitalnych latok, ktore su svojou kombinaciou jedinecne.

 

čítaj celý článok
 
Stránka: << <  2 3 4 > >>


 
ALERGIA - prirodná liečba
01.12.2009 12:44:49
Magická sila dubovej kôry
01.12.2009 12:33:08
Efektívne a netoxické metódy boja s rakovinou
01.09.2009 19:29:01
Výživová (metabolická) liečba rakoviny
01.09.2009 19:23:17
Kyvadlo
24.08.2009 22:24:14
Mladý jačmeň
05.08.2009 21:27:01
Konopné semienko
04.08.2009 19:51:20
PICKLES - KVASENÁ ZELENINA
29.07.2009 20:54:18
DULA
29.07.2009 20:51:06
Kefír
29.07.2009 20:45:24
 
úvod | recepty | články | diskusné fórum | na stiahnutie | kontakt
Redakčný systém cez Webpodpora.sk